Accesul mass-media în spital

Scris de Spital Mocrea on . Posted in Informatii publice

Accesul reprezentantilor mass-media in unitate, in vederea inregistrarii, fotografierii sau filmarii se face numai cu aprobarea  managerului, purtatorului de cuvant, respectiv directorului medical (in aceasta ordine), respectand dreptul la intimitate al pacientilor.

Accesul reprezentanţilor mass-media se face numai pe baza legitimaţiei de acreditare în specialitate şi a documentului de identitate.
     

In situatia in care managerul spitalului nu este prezent in unitate, accesul reprezentantilor mass-media este permis numai cu aprobarea inlocuitorului managerului si cu instiintarea purtatorului de cuvant desemnat.
     

Accesul reprezentantilor mass-media in spital este permisa pe baza acreditarii acestora si inregistrarii lor la punctul de control-acces al spitalului, in registru de vizitatori. Pentru obtinerea acreditarii, institutiile de presa vor face demersuri scrise, specificand numele persoanelor ce fac parte din echipa de presa (reporter, cameraman, etc), datele de identificare si numarul de telefon al acestora (conform formularului de cerere anexat).
     

Acreditarea de presa se acorda fara discriminare, in termen de cel mult 5 zile de la inregistrare. Acreditarea poate fi refuzata sau retrasa pentru fapte care impiedica desfasurarea normala a activitatii spitalulului si care nu privesc opiniile exprimate in presa de respectivul reprezentant mass-media, in cazul in care se constata abateri grave sau repetate de la normele deonotologiei profesionale sau pentru fapte prin care a fost incalcata prezenta procedura. In acest caz, va fi informata institutia mass-media pentru obtinerea acreditarii pentru un alt reprezentant.
     

Pe toata durata deplasarii in incinta spitalului, reprezentantii mass-media vor fi insotiti de purtatorul de cuvant, vor putea discuta cu persoana desemnata de conducerea unitatii din compartimentul de spital despre care se solicita informatii.
     

Reprezentanţii mass-media pot filma în spital numai în spaţiile pentru care managerul şi-a exprimat acordul în mod explicit, iar intervievarea pacienţilor sau filmarea acestora se poate face numai în condiţiile legii.    

 

In vederea desfasurarii fluente si corecte a activitatii de comunicare a tuturor noutatilor si evenimentelor petrecute in cadrul spitalului, purtatorul de cuvant al Spitalului de Psihiatrie Mocrea, dupa instiintarea prealabila a managerului si cu acordul acestuia, indeplineste urmatoarele atributii:
•    Furnizeaza reprezentantilor mass-media prompt si complet orice informatie de interes public, care priveste activitatea institutiei;
•    Informeaza in timp util si asigura accesul reprezentantilor mass-media la activitatile si actiunile de interes public, organizate de unitate;
•   Asigura periodic sau de fiecare data cand activitatea institutiei prezinta un interes public imediat, difuzarea de comunicate, informari de presa, organizarea de conferinte de presa, interviuri.
     

Pentru evenimente medicale deosebite (accidente rutiere, accidente de munca, accidente casnice, calamitati, accidente colective, etc.), reprezentantii mass-media vor avea acces in spital pe intrarea  stabilita in Planul alb al institutiei si si vor fi primiti in locul stabilit.
•   dupa stabilizarea pacientilor si obtinerea unui diagnostic de internare, informatiile solicitate vor fi comunicate de medicul coordonator al celulei de criza sau sau de inlocuitorul acestuia, numai dupa instiintarea prealabila a managerului si cu acordul acestuia. Toate informatiile solicitate vor fi date sub rezerva respectarii codului deonotologic si tinand cont de Legea 46/2003 privind drepturile pacientilor;
•   declaratiile vor fi date in acelasi timp pentru toti reprezentantii mass-media;
      

Acces neingradit pentru presa:
•    Cand insotesc o delegatie oficiala, cu acordul acesteia (Secretar de stat, ministri);
•    Insotita de manager / alti directori din cadrul spitalului.
     

Pasii care trebuiesc urmati in cazul accesului mass-media in spital:
•    dupa identificarea reprezentantilor mass-media la poarta institutiei de catre paznicul spitalului, acestia vor fi preluati de purtatorul de cuvant;
•    vor fi condusi in sala de sedinte unde purtatorul de cuvant va raspunde la intrebariile adresate;
•    daca reprezentantul mass-media are consimtamantul pacientului pentru luarea unui interviu, purtatorul de cuvant va insoti reprezentantul mass-media pana la salonul pacientului sau va fi chemat pacientul la sala de sedinte;
      
Purtător de cuvânt: jr. Budea Augustin
Telefoane: 0257/329966 ; 0257/329988         
Fax: 0257/329966
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 
 
 
 
 

Acest website utilizează cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu politica de utilizare a cookie-urilor.