TARIFE ANALIZE NEDECONTATE CAS
În vederea programarii, pacientului i se solicita un set minim de date:
- datele de identificare;
- cardul national de sanatate;
- dovada ca este asigurat;
- motivele solicitarii de programare internare;
- data si ora acordarii serviciilor.
In vederea internării programate în cadrul Spitalului, medicul curant are următoarele obligaţii:
- solicită biletul de trimitere de la medicul de familie/medicul specialist;
- solicita cardul national de sanatate/international de sanatate;
- solicita actele doveditoare privind calitatea de asigurat; Adeverinta privind calitatea de asigurat, Cupon pensie, Adeverinta elev/student,etc.;
In cazul in care la internare pacientul nu are asupra sa cardul de sanatate, acesta are posibilitatea de a-l prezenta (prin apartinatori) in maxim 72 de ore pentru validarea FOCG.
Programarea pacientilor cronici pentru consultatie/internare
Internarea in regim de Spitalizare continua pe baza programarii din Registrul pentru programari tinand cont de afectiunea pacientului si de Evidenta zilnica a paturilor disponibile petru pacientii programabili. In cazul in care survin urgente, iar pacientul programat nu poate fi internat si necesita reprogramare, acesta va fi anuntat telefonic de catre medicul curant si vor stabili de comun acord data si ora programarii.
Planificarea internarilor pacientilor cu afectiuni cronice se poate face si telefonic prin centrala telefonica a spitalului de catre medicul de familie sau medicul specialist din ambulator, pacientului aducandu-i-se la cunostiinta data si ora programarii. Numerele de telefon pentru programare sunt afisate atat se site-ul institutiei cat si pe fisierele cabinetelor de specialitate din spital:
Telefoane: 0257/329966 ; 0257/329988
Fax: 0257/329966
x
Pacientul/apartinatorul va fi anuntat cu minim 24 de ore cu privire la data externarii.Biroul de externari , blocul alimentar , responsabilul administrativ vor fi anuntati cu minim 24 de ore cu privire la data externarii.
a) situatia externarii:- la cerere , transfer
- externat , starea la externare ( vindecat, ameliorat, agravat , stationar , decedat)
b) ora externarii 14
c) documentele care ii sunt inmanate la externare:
- bilet de iesire din spital
- scrisoare medicala
- decontul pe pacient
- reteta medicala
- concediul medical
La ora externarii este insotit de infirmiera la garderoba.Transportul pacientului externat la domiciliu se face in functii de starea pacientului:personal cu mijloc de transport in comun sau cu ajutorul familiei . In cazurile nedeplasabile se face cu autosanitara spitalului sau cu ambulanta din zona.