Biserica de la Spitalul Mocrea s-a sfintit

Scris de Spital Mocrea on . Posted in Stiri

Slujba de sfinţire şi Sfânta Liturghie au fost săvârşite de ÎPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, alături de sobor de preoţi şi diaconi, de faţă fiind atât persoane asistate, cât şi membri ai familiilor lor, credincioşi din parohiile învecinate din protopopiatul Ineu.

Biserica din lemn a fost construită în formă de corabie, pe fundaţie de piatră, şi este acoperită cu şindrilă. Planul construcţiei a fost întocmit de arh. Gavrilă Buftea, iar lucrările au fost coordonate şi executate de o echipă de meşteri condusă de ing. Vasile Pop. Iconostasul şi stranele sunt din lemn de brad.

Cheltuielile pentru construcţie, pictarea icoanelor, confecţionarea catapetesmei, a stranelor şi toate cele necesare cultului s-au făcut cu donaţii din partea conducerii şi angajaţilor spitalului – reprezentaţi de directoarea Monica Pele, împreună cu membrii familiei -, din partea altor donatori, îndemnaţi şi susţinuţi de preotul Felician Crăciun.

Acest website utilizează cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu politica de utilizare a cookie-urilor.